>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek

... in Sincfala, Museum van de Zwinstreek (Knokke-Heist)

Dompel je in het Oud Schoolgebouw (1899) onder in het harde leven van de Heistse vissers en hun familie: hoe woonden ze, hoe zag een klas eruit, welk vertier was er in de plaatselijke cafés, hoe evolueerde de scheepsbouw, hoe was het leven aan boord van een vissersboot...

Ontdek in het multimediale Bezoekerscentrum de boeiende en woelige geschiedenis van de Zwinstreek: landschap, inpoldering, uniek schaalmodel havenstad Sluis rond 1400, oorlogen in de regio, opkomst van Duinbergen en Het Zoute, ontwikkeling van het toerisme.

Bekijk hier de museumbrochure van Museum Sincfala en het For Freedom Museum.


 Publiekswerking

Sincfala is een kindvriendelijk museum met spellen, spelen, zoektochten. Terwijl de kinderen op hun manier het museum ontdekken, kunnen (groot)ouders de opstellingen bekijken.

Ook voor scholen is er een uitgebreid modulair programma uitgewerkt.

Drie keer per jaar presenteert Museum Sincfala een tijdelijke tentoonstelling. In het voorjaar maakt deze deel uit van het Internationaal Fotofestival Knokke-Heist. De zomertentoonstelling belicht een thema is een regionaal perspectief. In het najaar komt een lokaal thema aan bod.

Gedurende het jaar organiseert Museum Sincfala een reeks activiteiten waaronder lezingen op zondag tijdens de wintermaanden, museumavonden op donderdag in juli en augsutus, boekvoorstellingen enz.

Museum Sincfala houd je via deze webstek ook op de hoogte met nieuws en links. Je kunt er ook on-line zoeken in de museumcollectie en de museumbibliotheek.

Tot slot beheert Museum Sincfala een webstek over de Zwinstreek, waarin de thema's natuur, landschap en erfgoed uitgebreid aan bod komen. Het gaat om een multimediaal platform (in opbouw) met teksten, data, beelden, bibliografische gegevens...