De Heistse wandelroute: Het Vissersdorp

Daniel Vantorre

Reeds sinds 1975 werden plannen gesmeed om een Heistse Wandelroute uit te werken in het vroegere Vissersdorp.

Bestuurslid Georges Devent had kort daarop reeds de uitgestippelde route klaar. Het duurde echter tot 1984 vooraleer de folder uiteindelijk klaar was. Het schrijven van de tekst was mijn taak en ook dit zorgde niet voor de vertraging. We stelden ons vooral de vraag over ontwerp en financiering van de folder.
 
Uiteindelijk zijn we klaar gekomen met de realisatie ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan, wat een mooi moment is om met iets nieuws voor de dag te komen. De officiële voorstelling greep plaats op zondag 3 juni 1984 in het Boerenhof, start- en aankomstplaats van de Heistse Wandelroute.

In de inleiding schrijf ik: De Heistse Wandelroute heeft tot doel:

  1. U te laten genieten van de pittoreske sfeer die heerst in het vroegere vissersdorp Heist.
  2. U te laten zien wat nog tastbaar overblijft van dit verleden en dat het oude stratenpatroon werd bewaard.
  3. Bepaalde plaats- en straatnamen te situeren in de geschiedenis van Heist.


Dergelijk project kost geld en gelukkig vonden we enkele adverteerders bereid om ons te steunen, nl Immoburo Bonte, Eurimco, Immo Holiday, De Wispelaere, alsook Taxis Pierre en Restaurant ‘t Boerenhof.

Deze route is weliswaar in de eerste plaats bedoeld voor de toeristen, maar elke Heistenaar zou er zeker een aangename wandelnamiddag aan beleven.

Deze, folder is deze zomer GRATIS te verkrijgen op het secretariaat van Heyst Leeft, bij de voorgenoemde adverteerders en in de Dienst voor Toerisme (tramhalte Heist).

De Heistse Wandelroute : het Vissersdorp

Daniel Vantorre

Heyst Leeft
1984
01
022-022
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:37:15