HomeZoeken in databanken

De websites Museum Sincfala en Zwinstreek bevatten een  reeks databanken waarin je specifieke informatie kan opzoeken. Hieronder vind je een overzicht:


 Museum Sincfala

Museumcollectie
Zoek in de tienduizenden voorwerpen die deel uitmaken van de collectie Museum Sincfala. Zoekmogelijkheden via trefwoorden en/of in de hele collectie, een deelcollectie, een rubriek van een deelcollectie of een onderrubriek van een rubriek van een deelcollectie en via een identificatienummer (zeven letters en vijf cijfers).

Beeldbank
Zoek in de collectie prentbriefkaarten uit de gemeente Knokke-Heist en Zeebrugge. In de toekomst zullen de collectie prentbriefkaarten worden aagevuld met gedigitaliseerde foto's uit de collectie van Museum Sincfala. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met de Beeldbank West-Vlaanderen. Zoekmogelijkheden op trefwoorden en/of uitgever en/of deelcollectie en/of jaartallen (van/tot) en/of inventarisnummer.


Zwinstreek

Publicaties heemkundige kringen
Zoek in de oude jaargangen van de heemkundige kringen actief in de Zwinstreek: Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago, Heyst Leeft en Cnoc is Ier. Je kan de pagina's van de gevonden artikels downloaden in pdf. Zoekmogelijkheden op jaartal en/of tekst (in de volledige inhoud) en/of trefwoorden.

Tijdslijn
Zoek in een reeks van duizenden gegevens van historische feiten die zich afspeeldenin de Zwinstreek. Zoekmogelijkheden op trefwoord(en) en/of jaartallen (van/tot).

Bibliografie
Zoek in duizenden publicaties die handelen over de Zwinstreek (Collectie Sint-Guthago) en Knokke-Heist (Collectie Knokke-Heist). Al deze publicaties zijn beschikbaar (ter plaatse te consulteren, niet uitleenbaar) via de leeszaal van bibliotheek Scharpoord. Zoekmogelijkheden op titel en/of auteur en/of trefwoorden.