HomeCollectieAVMFODC03008

HEY Knokke-Heist beschikt over een uitgebreide collectie museale stukken, vooral opgebouwd door schenkingen, maar ook aangevuld door aankopen.

Ondersteund door een gericht aankoopbeleid bezit HEY een boeiende collectie omtrent het erfgoedverleden van Knokke-Heist. Ontdek de deelcollecties hier. Opzoekingen via de zoekmachines zijn ook mogelijk!

Voorwerpen, affiches en documenten

=> Zoeken in de databank van voorwerpen, affiches en documenten die deel uiitmaken van de collectie HEY

Tips
Zoek aan de hand van trefwoorden in de deelcollecties van de museumcollectie.

Wil je zoeken in de hele collectie selecteer dan in het veld 'Doorzoek een deelcollectie' het woord 'Alle'.

Wil je zoeken in een specifieke deelcollectie selecteer dan in het veld 'Doorzoek een deelcollectie' de betreffende deelcollectie. De keuzemogelijkheden bekom je door op het pijltje rechts van het veld te klikken.

Kies je voor het zoeken in een bepaalde deelcollectie dan kan je binnen deze deelcollectie ook een rubriek en eventueel onderrubriek selecteren. Zo kan je heel gericht zoeken binnen een bepaalde deelcollectie.

 

Audiovisueel materiaal (Beeldbank)

=> Zoeken in de databank van audiovisueel materiaal, op dit ogenblik foto's en prentbriefkaarten die deel uitmaken van de collectie HEY

Tips bij Eenvoudig zoeken

Bij het invoeren van één of meerdere zoekwoorden wordt gezocht in alle velden van het databestand. Je zoekt dus in de titel, de beschrijving, het onderwerp, de afgebeelde personen, de regio, de gemeente, de (oude) straatnaam, de vervaardiger, de randinformatie...

Maak gebruik van meerdere trefwoorden: de tekens (operatoren) +, - en * maken het mogelijk de zoekopdracht te verfijnen. Voorbeelden:
+zeebrugge +haven geeft alle resultaten waarin zowel het woord "zeebrugge" als "haven" voorkomen
+zeebrugge -haven geeft alle resultaten waarin wel het woord "zeebrugge" voorkomt, maar NIET het woord "haven".
zee* zoekt op alle resultaten waarin een woord voorkomt met "zee-", bijvoorbeeld zeebrugge, zeeschip, zeevisserij...

Tips bij Uitgebreid zoeken
Je kan gericht zoeken via het onderwerp (iconografisch, bijvoorbeeld 'vaartuig', 'kade', 'garnalen'...), personen (familienaam), jaar (specifiek jaar of periode), gemeente (klik op het pijltje voor de plaatsen die doorzoekbaar zijn), vervaardiger, inventarisnummer... Je kan (zoals bij eenvoudig zoeken) een of meerdere trefwoorden invullen.

Aanvullingen of opmerkingen
Heb je bijkomende informatie over één of meerdere foto's, of zijn er gegevens die niet juist zijn, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Gelieve steeds duidelijk het identificatienummer van de foto (bijvoorbeeld AVMFOFO50123) te vermelden.

 

Prentbriefkaarten

=> Zoeken in de databank van (oude) prentbriefkaarten/postkaarten die deel uitmaken van de collectie HEY (opent in een nieuwe webpagina)

Je kan zoeken in de deelcollecties over Heist, Duinbergen, Knokke (incluis Het Zoute), Zeebrugge...