Festival Vlaamse Visserslied

vissersbotenNet als een vuurtoren over onze Noordzee, wint ons festival elk jaar meer en meer aan belangstelling.

De B.R.T. radio heeft in een programma Antilope vóór het festival ruime aandacht geschonken aan het Visserslied. De geschreven pers moest hier niet onder doen.

Het publiek was eens te meer lofwaardig voor het programma en uiterst tevreden.

Wel is waar waren er een paar minder deelnemers dan vorig jaar. Of moeten wij liever zeggen, er waren méér inschrijvingen, maar door diverse omstandigheden konden een vijftal deelnemers niet tegenwoordig zijn.

Ons bestuur heeft dit tekort prachtig opgevangen door een zeer geslaagd gastoptreden van zangeres Georgette uit Oostende, welke een potpourri bracht van vlaamse vissersliederen. Het K.B.G.-Koor ‘t Toontje uit Heist overtrof zichzelf en kreeg er ook het nodige applaus voor.

Verder danken wij uiteraard al onze sponsers, Kurt Vlietinck voor zijn gewaardeerd muzikaal optreden en begeleiding, Marc Monballyu voor de technische ondersteuning, André Desmidt voor de deskundige presentatie en de vele medewerkers achter de schermen.

Onze speciale dank gaat ook naar de jury onder leiding van dhr voorzitter Jules De Vocht, mevr. Jeannine Martony en de heren Nuyts, Delille en Buysse.

Voor de prijsuitreiking mochten de kandidaten uit handen van de talrijk opgekomen heren sponsors hun inspanning beloond zien. De 1ste prijs Trudy Leman (prijs Marnixring - medaille Vlaamse Gemeenschap en schaal gemeente Knokke-Heist). 2de prijs Anton en de Bakkersgasten (prijs Sabam en medaille Provincie). 3de prijs Saskia en Frederik Maeyaert. 4de prijs Yvonne Leliaert. 5de prijs Peter Gevers.

Traditioneel visserslied: 1ste prijs Yvonne Leliaert. 2de prijs Jef Klausing (prijs culturele raad). Prijs van het publiek: Trudy Leman. Al met al een mooie dag en alvast een afspraak voor 1993 met ons 8ste Festival.

F. De Backere, voorzitter

sponsors vlaams visserslied

Festival Vlaamse Visserslied

F. De Backere

Heyst Leeft
1992
02
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:38:19