DE GEMEENTERAAD VAN HEIST-AAN-ZEE
ZITTING VAN 6 SEPTEMBER 1855

Tegenwoordig: de heeren Nicolas Mengé, voorzitter,

  1. Baervoets, P. Maeghe, C. Beyne, F. de smidt, C. Blommaert, J. De Bads, C. Dhondt, F. Mabesoone, leden van den raad Frans Franckin, secretaris.

De Gemeente Raed van heyst, arrondissement van brugge, provincie west-vlaanderen

Gezien eene vraeg gedaen door het gemeentebestuur strekkende om overeenkomstig artikel 27 van het reglement over de heel- en vroedvrouwkundige kweekschool in date 26 april 1827 de genaemde Coleta francisca Savels, werkster binnen dees gemeente de cursus gratis in de vroedkundige school van desen jare te laten bijwoonen om alsoo hare moeder te komen vervangen die alhier op 24 augustus 1854 van de smetziekte de cholera is overleden.

Overwegende dat de gemeente onvoorzien is van eene gediplomeerde vroedvrouw het welk nogtans voor de gemeente zeer noodig voorkomt.

Overwegende dat de voorgestelde persoonen nog jong zig zeer wel zal voegen en in staet zijn van zich in dit vak te onderwijzen.

Overwegende verder dat zij de nodige middelen niet bezit om geduerende den leertijd in heuren onderhoud te voorzien.

Besluit met eenparige stemmen dat eene som van honderd franken in de begroting van 1856 zal voorgesteld worden om in onderhoudskosten van de genaemde Coleta francisca Savels te voorzien tijdens haer verblijf te brugge te voorzien en dat de te korte sommen aen den staet en provincie zal afgevraagd worden.

Gedaen in zitting te Heyst datum als boven

Per ordonnantie                                                                                            De voorzitter

De secretaris                                                                                                Nicolas Mengé

De Gemeenteraad van Heist-aan-zee - Zitting van 6 september 1855

Nicolas Mengé

Heyst Leeft
1998
01
009-009
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22