Inhoudstafel en woord vooraf 1981-02

Dany Vantorre

Inhoudstafel 1
Woord vooraf 2
Arthur Cattoor “Met muziek door ‘t leven“ 3-12
Naklanken “Heistse zichten in privé-bezit“ 12
Kent u ook curiositeiten in Heist? 13
‘t Heistenaartje 14-15
Een lezeres schrijft ons......  16-18
Kroniek van een badstad.(4) 19-24

HEYST LEEFT: vereniging voor behoud van het Heistse volkseigen.
Voorzitter: Jos Degroote, O.L.Vrouwstraat 21, 8390 Knokke-Heist.
Sekretariaat: Dany Vantorre, Marktstraat 4, 8390 Knokke-Heist.

Woord vooraf

Heist, augustus 1981

Beste lezers,

In juni ontvingen wij een brief van Cecile Couwijzer-Dewilde (dochter van wijlen Carlos Dewilde) die nu in Wondelgem woont, maar o.a. door het lezen van ons tijdschrift contact houdt met haar geboortestad. Zij wijst ons op een foutje in de tekst over de familie de Gheldere, gepubliceerd in ons vorig nummer 81/1.

Dit verheugt mij..., niet dat er fouten staan in onze teksten, maar dat zij die teksten blijkbaar grondig heeft gelezen (zie blz.16).

Wij vragen niets liever dan dat u alles uitpluist op zoek naar "slippertjes". Dit is het beste bewijs dat ons tijdschrift gelezen wordt. Maar hierbij mag het niet blijven en Cecile Couwyzer-Dewilde geeft daarbij het goede voorbeeld. Zij bezorgt ons een schat aan gegevens die voor publicatie in aanmerking komen. Wij zijn haar daarvoor erg dankbaar.

Het is duidelijk dat wij niet alleen aan onderwerpen voor artikels komen door eigen opzoekingen, maar dat wij rekenen op bereidwillige lezers die ons hun “schatten“ opsturen. Er is een wisselwerking nodig tussen “Heyst Leeft” en zijn lezers.

Daarom, schrijft u ons gerust uw mening over de inhoud en vorm van het tijdschrift. Geef ons tevens ideeën of documenten ter hand die bruikbaar zijn voor een artikel of... pen zelf enkele bladzijden neer. De kans bestaat dat wij ze geheel of gedeeltelijk opnemen.

Ik hoop dat de resultaten van mijn oproep in het volgend nummer zullen te lezen zijn.

Dany Vantorre
hoofdredacteur.

Inhoudstafel en woord vooraf - 1981-02

Dany Vantorre

Heyst Leeft
1981
02
001-002
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:44:32