Festival Vlaams Visserslied - 1991

Het is zo stilaan een vaste traditie geworden, begin juni is Heyst Leeft klaar met het Festival van het Vlaamse Visserslied, dit jaar reeds voor de zesde maal.

Ons bestuur kan natuurlijk geen nieuwe Ravelingen uit de grond stampen, maar door inzet en werklust zijn zij er toch in geslaagd er een aantrekkelijk geheel van te maken. Zelfs een dekor is tot stand gekomen.

En toch zou het niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze gewaardeerde sponsers, daarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. Wij stellen ook de medewerking van vzw Toerisme en de Culturele Raad van Knokke-Heist zeer op prijs.

Het festival zelf is ook nu weer suksesvol geweest, het publiek was er, de sfeer en de spanning bij de kandidaten ook. Na een korte begroeting door de voorzitter werd de jury voorgesteld met Jules Devocht als voorzitter en verder Jeannine Martony, dhr. Nuyts, Vredeman Delille en Paul Buysse.

Een welkom ook aan ‘t koor ‘t Toontje en de Heistse Klakkertjes voor hun gastoptreden en een dank aan de Heistse Visbakkers voor hun medewerking en bediening.

Daarna kon André Desmidt op zijn gekende en gewaardeerde manier met het Festival beginnen. Eerst nog een begroeting aan André Vandenbroele welke dit jaar Kurt Vlietinck verving en meteen mooie deuntjes speelde.

Alle kandidaten deden hun uiterste best om de fel begeerde prijzen te bemachtigen.

Als slot zorgden de Heistse Klakkertjes voor de nodige sfeer. De stembriefjes voor de prijs van het publiek werden geteld, de jury was klaar en de prijsuitreiking kon beginnen.

Hier volgt dan de uitslag

  1. Maeyaert: Ereprijs Groep Cauwe met De Zee
  2. Leman: Ereprijs Vantorre met Daar in de Storm
  3. Bakkersgasten + Anton met Geen angst om te varen
  4. Leliaert met De garnaalvissers uit Oustduinkerke
  5. Aurora met Samen met het water
  6. Arizona met Op een Zeemansgraf
  7. Plasschaert met Zelfs een zee mag dat niet

Prijs Marnixring: Saskia en Frederik Maeyaert

Prijs Sabam voor Artistieke promotie: De Bakkersgasten

Prijs van het publiek: Cecile Plasschaert en de leerlingen van de vrije school Duinbergen.

2015 06 16 103937

Festival Vlaams Visserslied - 1991

Redactie

Heyst Leeft
1991
02
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:44:32