In memoriam - Twee vrienden-streekjournalisten 

2021 01 22 162612Op 8 januari overleed - na een lange ziekteperiode - de alomtegenwoordige streekjoumalist en goede vriend Norbert Minne uit Blankenberge. Gestart in de periode van de vrije radio’s stapte hij over naar de geschreven pers zowat 30 jaar terug en schreef voor Het Volk, Het Nieuwsblad en het Brugs Handelsblad.

Op elk verzoek reageerde hij en bij elke persconferentie was hij aanwezig. Wij zijn hem dankbaar voor de ruchtbaarheid die hij gaf aan het bestaan en de activiteiten van onze heemkring Heyst Leeft.

Hij was de man die zelf op zoek ging naar nieuws en geobsedeerd was door “primeurs”. Hij slaagde daar wonderwel in en haalde een aantal keren zelfs de nationale pers met zijn artikels. 

Norbert vol dankbaarheid herinneren we jou en we wensen uw levenspartner Anna en de kinderen en kleinkinderen sterkte toe en hopen met deze beschouwing jouw laatste wens in vervulling te doen gaan.

Want schreefje niet: Als ik dood ben geen theatrale rouw. Neem wat Franse kaas, wat stokbrood en wijn. Ik wil niet in een vaasje op de schouw. Laat me een mooie herinnering zijn. 

****************

2021 01 22 162634Met droefheid vernemen wij het overlijden van de heer Juul De Vocht - leraar en directeur van de zeevisserijschool Heist - op 9 januari 2018.

Zijn lange periode van ziekte werd hem fataal. Voor velen was hij een vertrouwenspersoon, een raadsman, een deur waar steeds kon aangeklopt worden.

Hij was zeer dynamisch en geëngageerd: voorzitter openbare bibliotheek, medevoorzitter cultuurraad, voorzitter Bond Grote en Jonge Gezinnen, voorzitter sociale raad en overtuigd sociaal christendemocraat.

Als journalist voor de streek bracht hij onverbloemd het nieuws (geen fake news...) en legde hij vaak in Het Nieuwsblad en De Streekkrant de vinger op de wonde... met gunstig gevolg.

Voor de activiteiten van Heyst Leeft had hij steeds een bijzondere aandacht waarvoor onze grote dankbaarheid.

Deze vriend van velen zullen we missen. We wensen echtgenote Lieve en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe gebaseerd op de goede herinneringen ! 

****************

ZONDAG 22 APRIL ERFGOEDDAG
AFSPRAAK MUSEUM SINCFALA PANNENSTRAAT 140 

MET DE MEDEWERKING VAN Heyst Leeft (zie laatste bladzijde) 

In memoriam - Twee vrienden-streekjournalisten

Redactie

Heyst Leeft
2018
01
003-003
BV
2023-06-19 14:49:21