>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek

 

Kleuren jouw kinderen of kleinkinderen graag?

Om uit te printen: Klik op de afbeeldingen hieronder (pdf)

In de nieuwe museumvleugel over de geschiedenis van de Zwinstreek reist Fonske door de tijd ...

Kleurprent_Fonske_1 Kleurprent_Fonske_2 Kleurprent_Fonske_3
Kleurprent_Fonske_4 Kleurprent_Fonske_5 Kleurprent_Fonske_6

 

In het Oud Schoolgebouw museumgedeelte over het leven van de vissers en hun families op zee en aan wal,

ontdek je hoe Fonske opgroeit van kleine vissersjongen tot oude visser ...

Kleurprent_Fonske_1 Kleurprent_Fonske_2 inkleurprent_03_web
inkleurprent_04_web inkleurprent_06_web inkleurprent_06_web
inkleurprent_07_web

inkleurprent_08_web

inkleurprent_09_web

 

Wie zoekt, die vindt! Dat motto geldt ook in Museum Sincfala. Het ganse jaar door  liggen aan de balie opdrachtenblaadjes met vooral doe-opdrachten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het is voor kinderen en hun (groot)ouders de ideale manier om op een speelse manier alle hoekjes en kantjes van het museum te ontdekken.

We passen het aanbod een paar keer per jaar aan. Tijdens de zomermaanden komt Vlieg steeds in actie. In het voorjaar wordt er tweejaarlijks samengewerkt met Krokuskriebels van de Gezinsbond.

zoektocht-collage-2

Zomeraanbod 2019

Elk jaar kunnen kinderen in juli en augustus op schattenjacht gaan met "Vlieg".  In Knokke-Heist kunnen kinderen deze zomer op verschillende locaties inclusief Museum Sincfala op schattenjacht gaan met 'Vlieg". Het thema dit jaar is "Proeven".

In de vestiaire verkleden kinderen zich als een echt Klakkertje, een Heists jongen of meisje in typische kledij van vroeger. Daarna gaan ze op pad.

In de nieuwe museumvleugel over de geschiedenis van de Zwinstreek leggen ze een eigen parcours af met educatieve en behendigheidsspellen.

 

 

 

 

In het Oud Schoolgebouw kunnen ze op de educatieve zolder aan de slag.

 

Speel nu al on-line. Klik op een spel om te beginnen.

memopreview
Speel het memospelletje

 

 Speel De schuifpuzzel

 

 Speel ping pong

puzzel-kleuters-02Voor kinderen (individueel of in groep) biedt Museum Sincfala een aantal mogelijkheden om het museum op een originele manier te ontdekken of met een reeks elementen aan de slag te gaan. Hieronder vind je een overzicht. Klik op Meer informatie voor het door jou gekozen onderdeel.

  • Kinderen kunnen zich bij aankomst bovendien verkleden als een echte vissersjongen of -meisje. Het maakt een ontdekkingstocht langs een reeks spellen en spelen in het museum nog veel spannender. Meer informatie...

  • Tijdens de vakantieperiodes, maar ook tijdens de rest van het jaar - het museum is elke dag open, ook op maandag - liggen aan de balie speurtochten klaar. Meer informatie...

  • Voor regenachtige dagen kun je een reeks kleurprenten van Fonske downloaden. In de eerste reeks reist hij door de tijd. In de tweede reeks groeit hij op tot visser. Meer informatie...

  • Museum Sincfala is een uitleenpunt voor de natuur- en milieupakketten van de Provincie West-Vlaanderen. Ook gezinnen kunnen deze pakketten uitlenen. Meer informatie...