FC Heist is een vooraanstaande ploeg in Eerste Provinciale. De ploeg komt ook twee jaar uit in bevordering. Tussen 1940 en 1945 worden alle voetbalactiviteiten gestaakt. Onder impuls van enkele getrouwen sluit de club in 1946 weer aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met als stamboeknummer 4465.

albertdeschrooder

 

Nog voor de competitie begint, breekt doelman Albert De Schrooder in een vriendenwedstrijd zijn arm. Dezelfde avond vatten enkele oud-spelers het plan om ten voordele van de gekwetste speler een match te spelen tussen het toenmalige elftal van KFC Heist en een ploeg samengesteld uit spelers die voor Wereldoorlog II de groen-witte kleuren verdedigden. Op kermismaandag in 1946 is het zover.  Vijfhonderd toeschouwers betalen 10 Belgische frank inkom. Oud Gloriën wint de wedstrijd met 0-4. Na de match besluiten ze tussen pot en pint om een vriendenkring van oud-spelers op te richten.

 

 

 

 

 

 Albert De Schrooder

 

 

 

Maurice Bulcke, kapitein van de vooroorlogse ploeg, stelt voor de nieuwe vereniging 'Oud-Gloriën' te dopen. Het bestuur bestaat uit Maurice Bulcke (voorzitter), Albert Naert (secretaris), Marcel Meyers, Albert De Beer, André Deschepper, Marcel Dhauw, Robert Slabbinck, Louis Fiers, Anselmus Serreyn, Leon Van Hulle, Prosper Van Hulle, René Haerinck, Marcel Demetter, René Desmidt, René Claeys, Jacques De Spiegelaere en Sylvain Bulcke (erevoorzitter en de vooroorlogse voorzitter van KFC Heist).

 

Stichtingsvergadering_1946

Stichtingsvergadering 1946
Van links naar rechts: 
Staande: Louis Fiers, Albert De Beer, Robert Slabbinck, Marcel Dhauw en Marcel Meyers.
Zittend: Anselmus Serreyn, Leon Van Hulle, Sylvian Bulcke, Prosper Van Hulle, René Haerinck, Marcel Demetter, René Desmidt, René Claeys, Jacques Despiegelaere, Maurice Bulcke, André Deschepper en Albert Naert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie jaar op rij is de jaarlijkse ontmoeting tussen jong en nieuw Heist een topgebeuren. 
In 1947 winnen de jongeren met 3-1; in 1948 is de einduitslag 3-3. 

 

1949 - Ploeg Oud Gloriën

Van links naar rechts:

Staande: Marcel Meyers, Sylvain Dhooghe, René Vantorre, Robert Slabbinck, Anselmus Serreyn en Albert Naert.

Knielend: Maurice Bulcke, André Deschepper, Albert De Beer, Marcel Dhauw en René Haerinck.

 

 

Overzicht  /  Volgende pagina