Afdrukken

 

Doelgroep

Secundair onderwijs: 1ste tot en met 3de studiejaar

kaft-opdrachtenboekje-secundair-onderwijsInhoud

De studenten gaan met een opdrachtenbundel aan de slag in het museum. Er zijn twee opdrachtenbundels:

Dagelijkse leven van een visser en zijn familie

In het Oud Schoolgebouw uit 1899 ontdekken de studenten het vroegere Heistse vissersleven. Deze prachtige locatie straalt nog de sfeer van weleer uit. Het is een plek waar lavers en vissers tijdens de eerste helft van de 20ste eeuw nog les kregen.

Geschiedenis van de Zwinstreek

Met je klas op zoek naar de geheimen van de adembenemende en verrassende geschiedenis van de Zwinstreek? Op een boeiende manier verneem je alles over de strijd tegen de zee, de inpolderingen, de rijkdom van de middeleeuwse Zwinhavens, de Tachtigjarige Oorlog en het vastleggen van de Belgisch-Nederlandse grens, de heropbloei van de landbouw en de visserij, het ontstaan van Duinbergen en Het Zoute, het toerisme van 1900 tot nu… Een animatiefilm van 10 minuten leidt het geheel in.

De opdrachtenbundels kunnen afhankelijk van de beschikbare tijd in het museum apart of gecombineerd gebruikt worden.

Bij een langer museumbezoek (ten minste twee lesuren) is het mogelijk een speeltijd in te lassen met oude spellen waar kinderen vroeger mee speelden.

Foto’s

 

Duur

Hulpmiddelen

Prijs

Wat is in de prijs inbegrepen?

Reservatie

Via formulier (download). Bezorg het ons per e-mail of via de post.

050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Terug naar overzicht