Een periode van groei en bloei

1976 was een druk jaar waarbij de vereniging er in slaagde om in mei Ravelingen om te toveren tot het centrum van het oude verenigingsleven. Van 8 tot 15 mei werd een tentoonstelling georganiseerd onder de benaming “Een Week Apart”. Dertien Heistse verenigingen stelden hun archief ter beschikking van het grote publiek: De Heistse Klakkertjes, de N.S.B., Sint-Cecilia, Willen is Kunnen, Heist Sportief, De Duinengalm, KFC Heist, De Strandleeuwen, De Zeemeermin, Rokersclub De Ware Vrienden, IBIS, Rode Kruis, en de duivenmaatschappij De Zwaluw.

Een speciaal ledenboekje gaf een toelichting over deze dertien verenigingen uit Heist.

visserskapel heyst leeftOp 14 oktober van hetzelfde jaar werd een herinneringsplakket aangebracht aan de voorgevel van het visserskapelletje (inmiddels weggenomen door iemand die geen respect heeft voor ...) Het was niet alleen de bedoeling het kapelletje in een bijzonder daglicht te plaatsen, maar ook aandacht te vragen voor het onderhoud van het bouwwerk door de eigenaar.

Want sinds vele jaren werd de opkuis gratis gedaan door de heer en mevrouw Prosper Vanhulle. Bijzondere gebeurtenis was ook de plaatsing van een nieuw beeldje van O.L.V., gebeeldhouwd door ondervoorzitter Joseph Ackx (nu ook al vervangen door een beeldje uit Zuid-Amerika...). De wijding gebeurde door E.H. Pastoor Louis de Baecke.

avondje heystOp 20 januari was er een “Avondje Heist” met een film van de Rokersclub, de première van de diamontage van Cyriel Vantorre “Vergane landschap mijner streek”, een gesprek van Pierre Vantorre met mevrouw Helene Depaepe en de heer Jef Valcke.

En tenslotte het filmjournaal van Pierre Vantorre.

Het geheel werd gepresenteerd door secretaris Dany Vantorre.

Op 27 april 1977 overleed mevrouw Romanie Vanhulle, onze eeuwelinge.

20 jaar Heyst Leeft - Een periode van groei en bloei

André Desmidt

Heyst Leeft
1994
01
005-005
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:38:19