logo heystleeft web

BESTE LEZERS,

De maand juni beloofde niet veel goeds...

en toch kregen wij op zaterdag 22 juni een prachtig zomerweertje.

Was het nu echt voor Heyst Leeft, wie weet, maar in elk geval.., voor onze reis naar Valkenburg viel alles mee.

Alle reizigers waren goedgeluimd en om 7 uur startten wij vanaf het Heldenplein. Ons bestuurslid Ronny Engelreist (specialist van Valkenburg) gaf meer uitleg en met een vrolijk toontje muziek hielden wij halt voorbij Antwerpen.

De koffie of thee werd aangeboden door Heyst Leeft en na een stukje ontbijt reden wij door naar onze bestemming. In Valkenburg konden wij meteen een paar straatjes omwandelen en ons overtuigen hoe mooi het daar is.

Daarna ging het naar de Mergelgroeve. De wethouder en een raadslid begroetten onze groep en onderlijnden de vriendschap tussen Heist en Valkenburg. Dan bezochten wij de groeve met een eigen gids, en welke gids, met kennis van zaken en de nodige humor leidde hij ons door dit prachtig geheel, woorden alleen kunnen hier geen juist beeld geven.

Bij de muurschildering van de Kon. Harmonie St. Cecilia werd een woordje van dank gericht aan onze gastheer en kreeg hij een paar geschenkjes vanuit Heist.

Na een opgewekte receptie aangeboden door het stadsbestuur, met een paar glaasjes, trok iedereen de stad in om te middagmalen en te genieten van Valkenburg... enig! Tevreden en opgewekt trokken wij om 17 uur verder naar

Houthem waar wij een prachtig kerkje bezochten met fresco’s op alle muren. De plaatselijke gids gaf de nodige uitleg en onze Ronny de annekdoten van Heistenaars.

Na nog een verfrissing, want het was de eerste warmte, ging het naar Eddy Wally, waar ons gezelschap kon genieten van onze zingende marktkramer en Chérie, de girls waren er natuurlijk ook.

Na middernacht eindigde een mooie dag, véél te vroeg.

F. De Backere

IN DIT NUMMER

  • De laatste ronde 2-7
  • Theodoor Neyts 8-10
  • André Delos 11
  • Mensen maken de Geschiedenis 12-15
  • 6de Festival Vlaams visserslied 16

Inhoudstafel en voorwoord Heyst Leeft - 1991-02

Redactie

Heyst Leeft
1991
02
001-001
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:44:32