Verslagen en Mededelingen
5. Maurice Dekeyzer ridder geslagen!

Ons Bestuurslid werd bij zijn op pensioenstelling feestelijk gevierd. Drie ere-burgemeesters van Knokke-Heist, nl Graaf Leon Lippens, Dr. Eugeen Mattelaer en volksvertegenwoordiger Manu Desutter waren daar tegenwoordig. Ook de burgemeester van Maldegem, tal van vrienden, diensthoofden van het stadsbestuur, schepenen en andere prominenten.

Uit de vele toespraken was deze van Graaf Lippens wel de meest sappige en gemoedelijke. Hij betoogde o.a. dat Maurice, die altijd bij gouden bruiloften, feesten en plechtigheden tegen­woordig was, en het wel en wee van de hele gemeenschap deelde, inderdaad moest behoren tot de nog niet gestichte ”Orde van de Zwinneblomme". En de daad bij het woord voegende, sloeg hij hem meteen, onder luid handgeklap, als eerste ridder van deze Orde door hem een takje "Zwinneblomme" op de vest te spelden.

Maurice, die reeds in 1955 bij de gemeente in dienst trad, had reeds in zijn jeugdjaren heel wat met toerisme te doen, en hij werd reeds vroeg met het organiseren en geleiden van menig feest belast. Hij was daarvoor de geschikte man: een echte entertainer, speelt schitterend piano en weet zich aan veel omstandigheden aan te passen.

Een van zijn bijzonderste verdiensten is het, dat onder zijn beleid de folkloremarkt tot voile bloei kwam: een toeristische troef die zeker niet te onderschatten is … en waar zelfs het "Kliekske" zijn eerste stappen zette.

Aan alles komt een einde. Maurice gaat met "verdiende " rust. Wij wensen hem nog veel gelukkige dagen.

(Tot hier Ant. G. in Streekkrant)

2021 03 22 141421

Verslagen en Mededelingen - 5. Maurice Dekeyzer ridder geslagen!

Redactie

Rond de poldertorens
1985
02
092-093
Charlotte Bogaert
2023-06-19 15:26:46