Succesvol eerste draaiorgelfestival

2018 11 29 111531Toen bestuurslid Ronny Engelrelst met het voorstel kwam om eens een draaiorgelfestival in te richten in Heist krabden de bestuursleden even in het haar. Zou de traditie van Carolientje op de Zeedijk nog wel aanspreken? En is dit financieel haalbaar? En zou daar wel belangstelling voor bestaan?

Maar na rijp beraad was men het er over eens dat het een goed idee was en zeker het proberen waard.

Ronny had contact met de heer Florizoone van Mechamusica en na twee vruchtbare voorbereidende vergaderingen in Pub Royal aan het Heldenplein zag het bestuur van Heyst leeft het zitten. Het plan werd uitgewerkt en de taken verdeeld. Er kwam een persconferentie. Flyers en affiches werden gedrukt met de medewerking van het Gemeentebestuur en een promotieboekje werd samengeteld waar publiciteit in opgenomen werd.

Sincfala speelde ook mee en ’s avonds werd daar een barbecue ingericht opgeluisterd door de orgelmuziek van Eddy Storm (meer dan honderd aanwezigen!). De mensen bleven stilstaan bij de orgeltjes en luisterden naar de heerlijke deuntjes... er was sfeer in de straten en dit op het einde van het seizoen.

De apotheose kwam er op het Heldenplein toen het grote orgel speelde en toen de draaiorgeltjes werden voorgesteld. De orgeleigenaars waren trots en tevreden want zij en hun orgel kwamen in de belangstelling van de mensen die zeer begaan waren met deze “instrumenten” en veel gerichte vragen stelden. Kortom, het werd ook een promotiedag voor de draaiorgels.

Heyst leeft kreeg veel positieve reacties in de zin van:

Ewel, dat is eens iets nieuws
Een goede seizoenafsluiter
’t is eens iets anders
Dat brengt de sfeer van vroeger weer
Heyst leeft brengt leven in de brouwerij

Deze reacties steunen het bestuur van Heyst Leeft om door te gaan.

Zeer belangrijk was de positieve reactie van de voorzitter en secretaris van Mechamusica die ons feliciteerden met de organisatie en de logistieke ondersteuning en zelf voorstelden om in 2014 het nationaal kampioenschap draaiorgels in Heist te organiseren.

Maar daarvoor moeten we nog eens rond de tafel zitten...

Speciale dank ook aan het Gemeentebestuur voor tafels en stoelen, geluidsinstallatie, promotie en parkeerfaciliteiten... medewerking waar ze in andere steden en gemeenten (terecht) jaloers mogen op zijn.

Succesvol eerste draaiorgelfestival

Redactie

Heyst Leeft
2012
03
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 15:26:46