HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2012Vakantiekolonies - Duinbergen - Villa Saint-Joseph

 

sincfala-corey-arnold-fish-workDe Amerikaan Corey Arnold is fotograaf met vissersbloed en een visser met een bijzonder oog voor fotografie. Het is een unieke combinatie. Met een reeks beelden over de visserij schetst hij op zijn manier het dagelijkse leven in de visserij.

De reeks is niet louter documentair. Sommige van zijn foto’s zijn geënsceneerd. Corey Arnold is in het algemeen geïnteresseerd in foto’s die er echt uitzien. Hij gebruikt geen excessieve digitale manipulatie.

In zijn werk krijgt de relatie tussen mens en dier een bijzondere plaats. Door het leven op de boot krijg je een soms surrealistische verhouding tot de dieren.

De tentoonstelling van Corey Arnold maakt deel uit van het Internationaal Fotofestival Knokke-Heist 2012.

Biografie

Corey Arnold (Verenigde Staten, Californië, 1976) combineert het bestaan van een professioneel visser met dat van een fotograaf. Als een tiener reeds vertrok hij verschillende seizoenen naar Alaska  in de commerciële visserij. Aanvankelijk werkte hij in de zalmvisserij, maar in 2002 ging hij aan boord van het schip Rollo en vertrok op krabbenvangst naar de Bering Zee in Alaska, één van de meest gevaarlijke jobs ter wereld.

Gedurende zeven jaar bracht hij het leven van deze krabbenvangers in beeld. Aan boord was hij zowel medewerker als observant. Z’n werk documenteert de slavernij en verveling van het werk en reflecteert over de surreële omgeving waarin mensen lange tijd in isolatie leven, hard werken en een voortdurend gebrek aan slaap doorstaan.

Tegelijk capteert z’n werk de tweeledige relatie tussen mens en natuur.  Nu eens voert de mens een bijna primitieve strijd tegen de natuurelementen. Dan weer geniet hij van de natuurlijke schoonheid;  een prachtige zeevogel die op het dek landt of een zonnestraal die door het wolkendek breekt. Even contradictorisch is de verhouding van de mens tot dier. Zij zijn zowel intieme reisgezellen die respect afdwingen, als bloederig voer voor de visindustrie.

Website: Corey Arnold

 

Praktische info

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist

Zondag 25 maart tot en met zondag 10 juni 2012
Elke dag van 10-12 en 14-17.30 uur
Toegang tentoonstelling: gratis

Algemene toegang museum: € 3,50 | € 1,75 | € 1,00

corey-arnold-100130-Rollocorey-arnold-crab_Bait