HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2017Tentoonstelling - Heist-aan-Zee: Cafés en middenstand in het vissersdorp - 2 december 2016 tot 5 maart 2017

banner cafes en middenstand 320pxVan 2 december 2016 tot 5 maart 2017 kan je kennismaken met een groots opgezette tentoonstelling over de cafés en middenstand in het vroegere vissersdorp Heist.

Het project vloeit voort uit de succesvolle tentoonstelling Van Albatros tot Zelzate die in 2014 georganiseerd werd in Museum Sincfala door de heemkring Heyst Leeft. Ook nu verleent de heemkring haar medewerking.

De tentoonstelling sluit perfect aan bij het boek 'Heist aan zee en haar Middenstand' van de hand van Arnold Roels en Georges De Vent, dat medio november 2016 zal verschijnen.

Net zoals het boek zal de tentoonstelling opgebouwd worden per straat met de winkels en cafés die er van begin vorige eeuw tot op heden zijn geweest. Meer dan 500 foto's zullen de bezoeker terug voeren naar de talrijke winkelmogelijkheden in Heist en zeker naar de overvloed aan gelegenheden om de dorst te lessen.

Maar de tentoonstelling biedt meer: veel foto's van Heistenaars zullen in groot formaat te zien zijn en een gezellig winkeltje wordt gereconstrueerd met talrijke 'winkelwaren' van weleer, die de bezoeker zeker in een nostalgische roes zullen brengen.

Dit wordt een tentoonstelling waar de echte Heistenaar en alle andere nieuwsgierigen zeker niet snel zullen op uitgekeken zijn…