Ons Vissersmonument

2015 05 29 134230HENRI DE JAEGER uit Heist druk bezig
met de creatie van het Vissersmonument
in samenwerking met André Taeckens.

Op zaterdag 12 augustus, in feite het begin van de jaarlijkse visweek, moet het voor Heist weer een grote dag worden. Ons Vissersmonument bestaat dan 25 jaar en dat moet natuurlijk herdacht worden. Wij bekwamen reeds de nodige medewerking van het gemeentebestuur.

Om 15 uur komen wij bijeen aan het Boerenhof, de Harmonie St. Cecilia zal ons begeleiden en om 15.30 uur zullen wij een Herdenkingskrans neerleggen aan het monument van de op zee gebleven Vissers. Heyst Leeft neemt dit initiatief samen met alle Heistse verenigingen.

Wie zeker niet mag achterblijven zijn de leden van Heyst Leeft, daarom vragen wij U vriendelijk om op die manifestatie zeker tegenwoordig te zijn.

Het bestuur.

GROTE TENTOONSTELLING: Heist van vissersdorp tot Badstad

Ook op zaterdag 12 augustus 1989 om 16 uur is er dan de opening van de Tentoonstelling, welke tot en met zondag 20 augustus zal toegankelijk zijn. Die tentoonstelling van Heyst Leeft in samenwerking met Sincfala en met de medewerking van de Visserijschool, de Heistse Klakkertjes en veel privé personen brengt U de tentoonstelling uit Zierikzee over de Heistse Vissers.

Wij geven U uiteraard verder een prachtig overzicht van “Heist, van Vissersdorp tot Badstad” aan de hand van foto’s, postkaarten, documenten, enz.

Moest U ergens nog iets hebben voor die tentoonstelling, bezorg het dan aan één der bestuursleden.

Ons Vissersmonument - Neerlegging herdenkingskrans

Redactie

Heyst Leeft
1989
02
012-012
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:38:19