15 augustus 1996 - Festival Vlaams Visserslied

Het tijdschrift van Heyst Leeft is geen nieuwsblad... maar toch kunnen wij de lezers deze keer (als nieuwjaarsgeschenk) groot nieuws brengen.

Iedereen weet hoe Heyst Leeft zes jaar terug grote inspanningen leverde om de processie opnieuw op gang te krijgen. Wie herinnert zich niet de grote tentoonstelling in Ravelingen, vooral bedoeld om de mensen te overtuigen dat dit ook in onze moderne tijd nog mogelijk is. En wie herinnert zich niet onze herhaalde oproepen via de pers voor steun en deelname?

Uiteindelijk kon de nieuwe processie gerealiseerd worden en kreeg Heist opnieuw waar het recht op heeft.

Maar velen vonden het spijtig dat ‘s middags alles reeds gedaan was. Men wilde iets meer, men wilde eigenlijk een ganse dag in het teken van de visserij, en als het kon zelfs een weekend.

Heyst Leeft luistert naar de mensen en blijft natuurlijk ook niet bij de pakken zitten. Daarom werd het idee geopperd om het gekende festival van het visserslied door te laten gaan op de hoogdag van Heist, 15 augustus. En dan nog in open lucht.

Dank zij de positieve ingesteldheid van het gemeentebestuur, in het bijzonder de schepen van cultuur Willems, en van de vzw toerisme Knokke-Heist en de vice-voorzitter Geerinckx, kon een formule uitgewerkt worden.

Het komt erop neer dat het 10e FESTIVAL VAN HET VLAAMSE VISSERSIED zou doorgaan op de Zeedijk te Heist, ter hoogte van het Heldenplein, met gebruik van de tribune en het podium van de zeewijding.

De bekende charmezanger Johny Hoes heeft reeds toegezegd om dit festival professioneel te begeleiden, en verzekerde ons reeds de aanwezigheid van enkele bekende Vlaamse zangers.

Er wordt dan ook gemikt op een massa-spektakel, Heist waardig !!!

Ondertussen worden er contacten gelegd voor sponsoring zodat het geheel ook aantrekkelijk kan gemaakt worden voor de deelnemers aan de wedstrijd. Tevens wordt er ook contact gelegd met radio en televisie zodat het geheel een grote uitstraling kan geven aan onze badstad.

15 augustus 1996 - Festival vlaams visserslied

Redactie

Heyst Leeft
1995
04
008-008
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:33:01