Afscheid Gerard Dryepondt

2018 06 22 142917Bid God voor de ziel van
Gerard Dryepondt

Weduwnaar van Adriana Byl

geboren te Knokke op 2 oktober 1901 en er godvruchtig overleden in de kliniek O. L. Vrouw ter Linden op 19 april 1985, gesterkt door de Heilige Sakramenten van de zieken.

Bestuurslid van de volgende schuttersmaatschappijen:

  • De Gilde Sint Sebastiaan”
  • De Kustvrienden”
  • “De Zaterdagschutters”.

Geboren en getogen te Knokke, Knokkenaar in merg en been, was “Pé” Gérard geworteld in deze grond die hij lief had.

Al te vroeg heeft hij zijn dierbare echtgenote verloren, - doch, omringd door de liefde van zijn vijf kinderen, zijn behuwdkinderen, zijn kleinkinderen, heeft hij dapper de levensstormen getrotseerd en het geluk gedeeld van hen die hem lief waren. Doorhéén zijn 84 jaren, gaf hij ons allen een schoon voorbeeld van diepe menselijkheid.

Hij was een voorbeeldig gemeentewerkman, sinds jaren op verdiende rust, maar steeds leefde hij het daverend leven van zijn “Cnocke” mede. Inzonder was hij gehecht aan zijn aloude Boogschuttersgilde Sint Sebastiaan waarvan hij de Veteraan was en lid sinds 64 jaar (1921); als boogschutter blonk hij uit als één des besten, verwierf talloze trofeeën en bekwam de zo begeerde als zeldzame titel van “Keizer van België en van de Kust”. Ook was hij Medestichter of Bestuurslid der andere Knokse Handbooggilden. Hij kende alleen vrienden en gaf aan allen een warme genegenheid.

Sterven is een harde scheiding, doch er is geen grens voor de liefde waarmede de Heer de naam van Gerard Dryepondt in de palm van Zijn Hand heeft neergeschreven. En liefde is trouw over de dood heen.

Vriend Gerard, wij zeggen U geen vaarwel maar een Tot Weerziens. Rust zacht in Gods stille Vrede.

2018 06 22 143018Herinneringen aan een Keizer van België, Gerard Dryepondt, toen hij in 1951 de eretekens van zijn waardigheid op het plein bij de Kattewegel uit handen van hoofdman Parmentier mocht ontvangen.

Gerard Drypondt - Afscheid

Redactie

Cnocke is Hier
1985
22
053-053
Leonore Kuijken
2023-06-19 14:33:01