Puur Cultuur met Jeannine Martony en Heyst Leeft

2015 06 01 150549Dat de heemkundige kring “Heyst Leeft” zeer hoog mikte met een optreden van Jeannine Martony in de zaal Ravelingen, betwist niemand. Heist was dan ook prezent om deze parel aan de eigen Heistse cultuurkroon te komen bewonderen.

Op de foto: Burgemeester J.B. de Gheldere, links schepen Georges Parez, rechts schepen Robert De Corte. Onder links Jeannine Martony en rechts Lisette De Wilde na hun overwinning in 1959 op het Kustfestival in Oostende.

Ravelingen zat vol met familieleden, vrienden en sympathisanten voor dit heel speciale “Avondje Heist”. Terwijl Kurt Vlietinck, beter dan ooit, de intro verzorgde, kwam de eigenlijke ouverture met het jeugdkoor Rondinella o.l.v. J. Maertens. Jeannine pikte hierop in en vertolkte het nonnenkoor en “Storm in de nacht”, het lied waarmee ze destijds het eerste kustfestival in Oostende won (1959). Daarna kon op gezellige wijze kennis gemaakt worden met de virtuoze, dank zij een gezellige babbel met bestuurslid André Desmidt, die een aantal bekenden uit de zaal op scène riep, zoals haar zuster “Lisebeth”, vriendin Josma Vandevelde, Robert Monbalyu haar eerste dirigent, en Lisette Dewilde, met wie ze veel samen gezongen heeft. Lisette was trouwens speciaal uit Asse naar Heist gekomen om Jeannine te zien en te groeten. Ze bracht haar liedje uit de tijd van Oostende “Matroosje”.

Na de pauze ging men dan de meer klassieke en professionele toer op, tot aan de bisnummers. Met deze nieuwe ingeslagen richting kan Heyst Leeft beslist herademen en ziet voorzitter Fernand De Backere samen met zijn bestuur de toekomst zeker rooskleurig tegemoet.

Puur Cultuur met Jeannine Martony en Heyst Leeft

Redactie

Heyst Leeft
1988
04
014-014
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:44:32