HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2017Expo Heistse visserij: 1850 -1930

Opnieuw kan je kennismaken met een groots opgezette tentoonstelling over de middenstand, ditmaal in de vroegere Badstad Heist.

heyst aan zee boulevard banner 320pxHet project dat uit 3 delen bestaat en waarvan ‘De Badstad’ het tweede deel is, vloeit voort uit de succesvolle tentoonstelling Van Albatros tot Zelzate die in 2014 georganiseerd werd in Museum Sincfala door de heemkring Heyst Leeft. Ook nu verleent de heemkring haar medewerking.

De tentoonstellingen over de middenstand sluiten perfect aan bij de boeken 'Heist aan zee Cafés en Middenstand' van de hand van Arnold Roels en Georges De Vent. Het deel ‘De Badstad’ zal medio november 2017 verschijnen en behandelt het gedeelte van Heist, aan en boven de Boulevard gelegen.

Net zoals het boek zal de tentoonstelling opgebouwd worden per straat met de winkels, cafés , pensions, restaurants en hotels die er van begin vorige eeuw tot op heden zijn geweest. Meer dan 500 foto's, supplementair aan de meer dan 1000 foto’s uit het boek, zullen de bezoeker terug voeren naar de talrijke winkel- , eet- en verblijfsmogelijkheden in de Badstad van weleer. Ditmaal hadden de auteurs ook oog voor de bijzondere architectuur van de Badstad en komt ieder gebouw op de Zeedijk aan de bak.

Maar de tentoonstelling biedt meer: veel foto's van Heistenaars zullen in groot formaat te zien zijn en een gezellig pension uit de tijd wordt gereconstrueerd met alles erop en eraan, die de bezoeker zeker in een nostalgische roes zullen brengen.

Dit wordt een tentoonstelling waar de echte Heistenaar en alle andere nieuwsgierigen zeker niet snel zullen op uitgekeken zijn…

Een tentoonstelling door Museum Sincfala van Georges Devent en Arnold Roels in samenwerking met heemkring Heyst Leeft. Elke dag open van 10.00 - 12.00 en van 14.00 - 17.30 - Gratis