HomeTentoonstellingenChronologisch overzicht - 1919 tot 1939 / 2007 - Binnen spelen. Buiten spelen. Géén vervlogen droom!

 

Tentoonstelling05_klein72dpi

Sincfala, Museum van de Zwinstreek ontmaskert de geschiedenis van het meest hartverwarmende feestgedruis aan de Vlaamse kust: carnaval in Knokke-Heist. Het museum presenteert een bonte mengeling van carnavalsglorie aan de hand van unieke foto’s, onvergetelijke videofragmenten, markante affiches, kleurrijke poppen, sprankelende kledij, feeërieke zotskappen en ander bijzonder tentoonstellingsmateriaal.

Aan de basis van de tentoonstelling ligt de opdracht van Sincfala aan kunstenaar Aimé Thouet om een werk te creëren over het Heistse carnaval. Het bijna drie meterlange tableau bevat heel wat typische elementen: Pier en Wanne, de prinsenverkiezing, de popverbranding, het vissersvoetbal, de Heistse cafés, het Vissersmonument, de Oude Ravelingen, de klakker, de bierpot, de babelutten…

 

Klik voor meer informatie...

  •  

    Praktische informatie
    De tentoonstelling loopt van 3 februari tot 11 maart. Ze is elke dag te bezoeken van 10-12 en van 14-17u30 in Sincfala, Museum van de Zwinstreek.

    Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist. Meer informatie: tel. 050 530 730, e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

    Toegang: 3,50 euro per persoon. Inwoners Knokke-Heist, -12 en +60 jaar: 1,75 euro. Bezoek aan de vaste collectie is inbegrepen.